E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 05 Септември 2017 19:44

Втора етапна победа за наш колоездач в Обиколката на България  

 

Украинецът Сергей Лагкути спечели Северната част на колоездачната Обиколка на България, след като завърши в основната група в днешния 3-и етап.

 

Но в него можем да отбележим втора българска етапна победа, след като в днешния ден триумфира Станимир Чолаков от Хемус Троян с време 2:33.38 часа. Етапът беше с дължина 111 км от Свищов до Елена, без големи разлики във височините и по-скоро хълмисто трасе.

 

След него само на 3 секунди се нареди англичанинът Калъм Фъргюсън. Трети днес на 47 секунди от победителя е Станислав Башков от КК Минск (Беларус). С времето на беларусина финишира и основната група, в която бяха победителят Лагкути и 2-ият Александър Алексиев от Несебър.

 

Лагкути, освен че спечели северната част от Обиколката, взе със себе си и другите две индивидуални награди - фланелката за катерачи и тази за активност. 

 

Последната времева премия беше между Горна Оряховица и Лясковец, когато атакуваха Чолаков и Фъргюсън. Именно тук те се откъснаха пред основната група и водеха битка до самия край за етапната победа. Трети в генералното класиране е Николае Тановичи от румънския клуб Туснад.

 

Утре е почивен ден, а в четвъртък колоездачите ще пресекат Стара планина в най-дългия и изтощителен етап от Елена до Ивайловград, който е с дължина 235 км. За първи път в историята на Обиколката на България пък може да има двама крайни победители.