E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 04 Септември 2017 19:49

Испанец триумфира във втория полуетап днес в обиколката на България

 

 

Испанецът Николас Херман Перес Тибиани спечели втория полуетап от втория ден на колоездачната Обиколка на Северна България.

 

Перес Тибиани, който кара за българския отбор Хемус (Троян), беше най-бърз по 71.3-километровото трасе от Плевен до Свищов с неофициално време 1:30.03 часа. Втори на 4 секунди завърши Станислав Бажков (Беларус), а трети със същото време финишира Виталий Бутс (Украйна).

 

Тримата се откъснаха малко след средата на дистанцията, а в последните метри испанецът атакува и успя да натрупа малък аванс. Основната група, в която караше и носителят на жълтата фланелка Сергей Лагкути (Украйна), завърши на 17 секунди.

 

Така това не доведе до промени в генералното класиране, като Лагкути има аванс от 3:29 минути пред българина Александър Алексиев, а трети на 5:06 минути е Николае Тановицкий (Молдова). Последният етап от Обиколката на Северна България от Свищов до Елена с дължина 111 километра е утре.

 

На 6 септември състезателите ще имат почивен ден, а от 7 септември започва Обиколката на Южна България с първи етап от Елена до Ивайловград.