E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 07 Май 2018 19:48

Лудогорец остави минимална надежда за спасението на Марица, Локо София доближава директна промоция

Лудогорец 2 даде минимални надежди за оставането на Марица във Втора лига. 

 

Дубълът на шампионите победи с 3:0 Оборище у дома и реално се спаси от изпадане в Трета лига вече и на теория. Оборище пък продължава да бъде застрашен и това оставя живи шансовете на Марица за оставане в групата. 

 

За целта обаче Марица трябва задължително да победи в последните си две срещи, а Оборище да не спечели победа в последните си два мача. Другият тим, който може да изпадне за сметка на Марица е Локомотив Горна Оряховица, тогава маричани трябва да си вземат и двете срещи, а тимът от Горна Оряховица да загуби последните си два мача.

 

В класирането положението е следното Марице е 14-ти с 30 точки, Струмска слава е 13-ти с 32 точки, а на спасителното 12-то място е Оборище с 33 точки, 11-ти е Литекс с 36 точки, но заради по-лошите показатели маричани няма как да минат 4-ия шампион на България, а 10-ти е Локомотив Горна Оряховица също с 33 точки, Марица има предимство в преките двубои срещу "железничарите".

 

На върха също стана много интересно Локо София победи с 2:1 като гост Царско село и вече е на само точка от директна промоция.

 

Локо София е трети с 57 точки, колкото има и вторият Царско село, лидер е Ботев Враца с 58.