E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 27 Януари 2018 16:51

Марица победи с 1:0 Асеновец в контрола

Марица  постигна първи успех в контролните срещи от зимната подготовка, побеждавайки с 1:0 тима на Асеновец като домакин Старши треньорът на маричаниСтоян Димитров използва всички налични здрави футболисти в спаринга.
Първата част започна равностойно, но след средата му Марица взе инициативата. Пропуски пред вратата на гостите направиха Рангел Игнатов, Даниел Спасов, Христо Дяков, както и Джунейт Яшар от пряк свободен удар. Кирил Акалски пък се наложи да се намесва на два пъти в началото на срещата. Влезлия в 30-та минута страж Димитър Грабчев остана безработен чак до смяната му през втората част.
През втората част Марица заигра по-офанзивно, докато гостите се защитаваха. Наставникът на маричани Стоян Димитров подмени почти целия състав, а в средата на втората част на терена се появиха и няколко юноши. Играта се водеше предимно в полето на гостите. В 61-та минута падна и единственото попадение. Петър Чалъков отправи хубав, диагонален удар, от около 20 метра по земя и изненада стража на Асеновец прокарвайки топката в долния ляв ъгъл. До края на срещата “жълто-сините” изпуснаха още 5-6 положения, докато гостите застрашиха Илия Николов чак в самия край на двубоя.
На 3-ти февруари “жълто-сините” заминават на седемдневен лагер в Хисаря, където ще изиграят контролна среща срещу състава на Ботев /Гълъбово/. Приятелската среща ще се състои в деня на пристигане на маричани - 3-ти февруари, от 14 часа, на  ст.”Крепост”.