E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 19 Юни 2016 19:19

Ансамълът по художествена гимнастика взе бронзов медал

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели бронзов медал на финала на обръчи и бухалки по време на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в Израел, предаде БГНЕС.

 

Съставът се яви на първенството в условията на тежко психологическо и емоционално напрежение, след като една от състезателките – Цветелина Стоянова, падна от 6-я етаж на жилищна сграда и все още е в тежко състояние в "Пирогов".

 

Българките изиграха съчетанието си последни и получиха 18.138 точки.

 

Златото на финала на обръчи и бухалки завоюваха представителките на домакините от Израел с 18.316 точки, а сребърното отличие отиде при испанките.

 

По-рано в неделя гимнастичките останаха четвърти на ленти. Европейски шампиони станаха Беларус, които се класираха на първо място с 18.516 точки. Сребърните медали останаха за домакините от Израел, а бронзът отиде при Испания.

 

В събота шампионката на България Невяна Владинова завърши на 10-о място, а Катрин Тасева остана 13-а в многобоя на първенството. Европейска шампионка за поредна година стана Яна Кудрявцева от Русия.