E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 20 Октомври 2017 19:48

Григор укроти Зверев в Стокхолм

Първата ни ракета преодоля без особени трудности Миша Зверев и вече е на 1/2 на турнира в Стокхолм.  Само 1 час и 13 минути бяха на нужни на родния талант, за достигне до чиста победа след 6:3, 6:4. Осмият в света имаше нужда от по един пробив в двата сета, за да стигне до крайния успех. Той беше много стабилен на свой сервис и изключително ефективен като цяло. Това бе победа номер 250 за Димитров на ниво ATP. 

В целия мач имаше два дълги и оспорвани гейма, които бяха във втория сет при сервис на германеца. Григор за пореден път не остави никакви шансове на съперник при своя начален удар, като Зверев не успя да стигне до нито една възможност за пробив в срещата. Утре в битка за място на финала Димитров, който е поставен под номер 1 в основната схема, ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който по-рано днес отстрани Джак Сок от САЩ след изключително оспорван двубой, продължил почти три часа и завършил 6:7(3), 7:6(2), 7:5.

Първата ни ракета, който е шампион в турнира от 2013 г., защити точките си от миналия сезон, когато също достигна до полуфиналите. 26-годишният българин спечели и поредните точки за класиране за финалите на ATP в Лондон.