E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 23 Ноември 2017 13:57

80 са вече случаите на заразени с хепатит А на територията на община Раковски

 

80 са вече случаите на заразени с хепатит А на територията на община Раковски, съобщи кметът Павел Гуджеров. 60 от тях са регистрирани в училищата и детските градини, като най-много са болните деца в кв. Генерал Николаево и село Чалъкови.

 

 

Кметът на Раковски подчерта, че са наложителни допълнителни мерки за справяне със заразата и уточни какво е предприела до момента общинската администрация , следвайки предписанията на здравната инспекция. 

Осигурили сме достатъчен брой контейнери за смет, осигурили сме дезинфекция на съдовете за събиране на отпадъци. Освен всичко друго сме пръскали в ромската махала на квартал "Генерал Николаево" с препарати на хлорна основа по улиците. Стараем се да се почистват нерегламентираните сметища, които изникват. Публикували сме материал на сайта за превантивни мерки за недопускане на зараза с хепатит А, но тези мерки не дават резултат. Явно се изисква нещо повече". 

В момента в Раковски се провежда среща с участието на представители на Регионалната здравна инспекция и на Инспектората по образование в Пловдив. От РЗИ подчертаха, че всички заболели са хоспитализирани , контактните са обхванати от личните лекари с двукратни изследвания в рамките на инкубационния период. Издадени са предписания за засилен контрол в училищата и детските градини.