E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 09 Октомври 2017 19:52

Задържаният за палежа на кола на журналист излиза на свобода

Карловският районен съд днес пусна на свобода срещу 2000 лв. гаранция Пламен Димитров-Майстора.

 

37-годишният мъж беше задържан на 5 октомври като заподозрян за палежа на автомобила на журналистката Зорница Акманова. Впоследствие обаче прокуратурата му повдигна единствено обвинение за измама на клиент, чийто автомобил е бил ремонтиран от Димитров.

 

 

Пред съда Пламен Димитров категорично заяви, че не се чувства виновен и поиска да бъде освободен от ареста. На влизане в залата Димитров запази мълчание и не отговори на журналистическите въпроси.

 

Пред бТВ адвокатът на подсъдимия посочи, че по повдигнатото обвинение максимално възможната присъда е глоба и затова не е нормално клиентът му да е в ареста.

 

 

Днес съдът категорично забрани Пламен Димитров да бъде сниман в съдебната зала.

 

 

Автомобилът на журналистката Зорница Акманова беше изпепелен на 5 октомври рано сутринта пред дома й. Пламен Димитров беше задържан от разследващите, но на всички разпити категорично е отрекъл да има връзка с палежа.

 

 

Карловската журналистка е автор на поредица от репортажи, в които клиенти на Димитров се жалват, че ги е измамил при ремонта на превозните им средства. Заради журналистическото разследване преди дни нелегалният автосервиз на Димитров е бил принудително затворен.