E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 08 Септември 2017 10:28

Павел Гуджеров: Ако трябва ще се допитаме до хората относно такса битови отпадъци

"На общинските администрации е необходимо време да реорганизират работата на данъчните си отдели– нови партиди, нов софтуер, нови машини, нужно е и време за информационна кампания сред населението. Няма защо при толкова важен законопроект, който със сигурност ще рефлектира върху всеки български гражданин, включително и върху юридическите лица,   да прибързваме с прилагането му, а  в крайна сметка именно общините са тези, които ще го прилагат.”, това коментира кметът на Раковски Павел Гуджеров в предаването "Тази сутрин" на БТВ.
 „Трудно е да се предположи с колко ще се увеличи такса смет, затова имаме нужда от време – да проиграем вариантите, да се допитаме до населението, не искаме 5 години отсрочка, а искаме законопроектът да влезе в сила от 2020 г.– за да го направим както трябва”, добави Гуджеров.
Гуджеров допусна, че ако някои  недобросъвестни лица   решат  да икономисват от таксата за смет, ще започнат да се появяват нерегламентирани сметища. А Общините работят с публичен ресурс." Вместо да построим паркове и градини и детски ясли, ние ще чистим буклуци."- категоричен бе Павел Гуджеров.