E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 05 Септември 2017 15:39

Четвърти фестивал на селската кухня Вкусовете от вчера

Преди четири години Местна инициативна група- Раковски  постави началото на  фестивала на селската кухня "Вкусовете от вчера". Сдружението кандидатства по мярка 421 „Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество” от Програмата за развитие на селските райони и направи  фестивала реален. Община Раковски продължава започнатото, като идеята е фестивалът да се запази и стане традиционен.
Всички гости и любители на традиционната българска кухня
ще имат възможност да дегустират различни ястия, приготвени по традиционни местни рецепти от жителите на Община Раковски. Фестивалът започва на 10 септември от 12 часа.
Атракцията на празника  ще бъде Юнашкия тиган, в който ще бъде приготвен „Юнашки кебап”, който гостите ще могат да дегустират. Юнашкият тиган е изработен от 78 кг. специална неръждаема стомана, с диаметър 150 см. и височина 20 см., с който бяха атакувани рекордите на Гинес преди години.

Хапването и пийването добре си подхождат с песни и веселие,  а затова ще се погрижат  самодейни състави от с. Рогош,  с. Калековец, с. Стрелци,  както и певческите групи от читалищата в Община Раковски.Градусът на настроението ще се  вдигне и  с песните и хората  орк. „Калофер” с ръководител Пейо Маринов и солисти Тоня Маринова, Катя Башева и Кънчо Кънев.