E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 03 Август 2017 11:21

Стряма празнува с музика и танци  

 

Традиционният събор на най-голямото село на Община Раковски  - Стряма  е на повече от  век. Прави се на празника Св. Илия, който всяка година се провежда  първата събота на месец август. За поредна година в селото се организират двудневни тържества с богата програма.

 

”За мен е чест, че с общи усилия успяваме да съхраним изконните български традиции, които обединяват хората и поддържат родовата памет“ – подчертава кметът Васил Черепелийски и отправя покана към всички жители и гости да станат част от празника на селото.

 

На 4 август, петък , от 19 часа народното веселие  ще открият  музикантите от оркестър"Славей" с ръководител Слави Ангелов и гост солист Ангел Ламбов.

 

В събота 5 август, организаторите са подготвили  атракции, забавни игри и състезания за присъстващите. Дърпане на въже, скачане с чували и теглене на трактор са само част от изненадите.От 19 часа оркестър "Фолк Палитра" с ръководител Петър Войников и гост солисти Пепи Христозова и Ангел Ламбов ще разпалят настроението с народни ритми, а от 21.30 часа  детски танцов ансамбъл "Стрямалийче" с ръководител Пенко Димитров вдигне гостите на събора за кръшни танци.Кулминацията на празненствата ще  е зарята, която  ще озари небето над Стряма точно в 22.00.