E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 19 Юни 2017 10:54

Голям е интересът към фестивала в село Ягодово


Голям е интересът към предстоящия на 24 юни фестивал в село Ягодово. За участие във фолклорния празник са се записали състави от всички краища на страната.
Поради проявения интерес и молба от страна на някои състави, организаторите на фестивала удължават крайния срок за записване в „На Петровден с хоро“. Първоначално обявеният срок изтече вчера (18 юни), но в късния следобед бе удължен до 22 юни (четвъртък). Записването за участие във фестивала става на e-mаil: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Фолклорният празник се провежда всяка година около Петровден и е в два етапа, като само вторият етап е с конкурсен характер.
В първия етап участниците се представят с две волни хорá по техен избор с времетраене до три минути. А във втория етап се представя само един сценично разработен танц.
Участие могат да вземат всички танцови групи, самодейни състави и ансамбли, изучаващи българския фолклор. Възрастови ограничения за участие няма, а групите заплащат такса в размер на 9 лева за участник.
Танцьорите, представили се във втори етап на фестивала, ще бъдат оценени от жури от изявени и доказали се имена в сферата на фолклорното изкуство на България: Проф. д-р Антон Андонов – ръководител на катедра „Хореография” в АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в ансамбъл „Тракия“; ас. д-р  Димо Енев – преподавател в АМТИИ – Пловдив, катедра „Хореография” и балетмайстор в ансамбъл „Тракия”; асистент Светлана Станева – преподавател в АМТИИ – Пловдив, катедра „Хореография” и артист-изпълнител в ансамбъл „Тракия”.
Наградният фонд е: 700 лв. за първо място, 500 лв. за второ и 300 лв. за трето. Целта на фестивала е да запази, развие и популяризира българския фолклор.