E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 21 Юни 2018 06:49

Отложиха подписването на договора за концесията на летище Пловдив

Подписването на договора за концесията за летище Пловдив се отлага за месец юли, съобщиха пред Дарик от пресцентъра на транспортното ведомство. Споразумението между министерството, от една страна, и „Хайнан груп“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ - от друга, трябваше да бъде сключено до преди дни.

Решението е взето по искане на азиатските инвеститори, които се нуждаят от още време, за да си окомплектоват пълния набор от необходими документи.

Припомням, че консорциумът „Хайнан“ - „Пловдив Еърпорт Инвест“ спечели битката за концесионер на летище Пловдив. Правителството одобри този избор в края на март тази година.

Концесията е за 35 години, като за този срок концесионерът се задължава да реализира инвестиции в обекта в размер на 79 083 000 евро. Средствата са за ремонт, поддържане и рехабилитация на съществуващата инфраструктура, както и изграждане на нови съоръжения.

След изтичането на гратисния период от 48 месеца, за всяка календарна година концесионерът ще извършва плащане, което се състои от фиксирана и променлива част. Фиксирана част е в размер на 600 000 лева без ДДС, а променлива част представлява 6% от общия размер на нетните приходи от всички дейности за съответната година, свързани с ползването на обекта на концесията.