E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 15 Май 2018 16:32

Нов асфалт на 22 км от АМ „Тракия“ ще издържа на 50 градуса

Нов асфалт на 22 км от АМ „Тракия“ ще издържа на 50 градуса Нов асфалт на 22 км от АМ „Тракия“ ще издържа на 50 градуса

Министърът на регионалното развитие и блаустройството Николай Нанков и председателят на Управилния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов инспектираха ремонта на участъка от автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора, съобщиха от МРРБ.

 

Рехабилитацията на 22-километровата отсечка, която не е обновявана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г., започна през миналата седмица. За първи път за ремонт е затворена отсечка с подобна дължина. В момента се работи в платното за Бургас. След като завърши обновяването му, ще започнат и строителните работи в платното за София.

 

Намерението е ремонтът в участъка между 134-ти и 156-ти километър в двете посоки да завърши до края на юни, преди началото на активния туристически сезон. Средно на денонищие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.

 

Строителните работи в участъка от АМ "Тракия" предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др. За подобряване конструкцията в участъка, който сега се ремонтира, са положени около 7 800 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно ще се постави и близо 6800 кв. м стоманена мрежа. 8 см биндер ще бъде положен в активната лента. Ремонтираният участък ще бъде асфалтиран и с полимермодифициран битум, устойчив на температура до 50 градуса.

 

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното за София, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км и обратно.