E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 11 Февруари 2018 13:34

Дрифтаджии създали проблеми на "Превала"

Шофьори, изпробвали дрифт изпълнения и екстремни маневри по заснежените пътища, са създали проблеми при пътното разчистване в района на "Превала" тази нощ.

 

Това съобщиха от Областната администрация в Смолян.

 

Пътни инциденти със снегопочистващата техника по трасето са избегнати след появата на полицейски коли. Снеговалежът в област Смолян продължава.

 

За прохода "Печинско" също е въведено ограничение за товарните автомобили над 12 тона да бъдат без ремаркета и полуремаркета.

 

Проблемната ситуация около "Превала" тази нощ е предизвикана от компания младежи от Смолян, решили да изпробват дрифт изпълнения при зимни условия.

 

Шофьорите, експериментиращи екстремни завои върху снега създават риск за сблъсък със снегопочистващите машини, обяснява Адриян Петров, заместник областен управител.

 

Дрифт хулиганите изчезнали от пътя след появата на полицейските коли.

 

Снощи БНР съобщи, че 10 закъсали леки коли е имало по пътя от Смолян към прохода "Превала" преди кв. "Езерово" заради обилния снеговалеж, който образувал снежна покривка от 15 см.

 

Шофьорите се оплакаха, че пътят е непочистен и заледен и едва удържали автомобилите.

"Няма почистване в момента. Аз съм изумена, че не е почистен този път. В момента съм даже в шок от цялата тази ситуация! Не мога да повярвам, че оставили до такова положение да се стигне при положение, че снегът започна следобед, коментира кореспондентът на БНР в региона