E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 08 Октомври 2017 09:10

Пампорово побеля

Цяла нощ дежурните екипи на Областно пътно управление (ОПУ) в Смолян са разчиствали пътните платна от паднали камъни, съобщава Дарик.  Имало е редица сигнали за препятствия по пътните настилки в направленията Девин - Михалково, Чепеларе - Нареченски бани и на територията на община Рудозем, съобщиха от дежурната част на пътното управление в родопския град.

 

 

"Имаше редица сигнали през нощта за паднали камъни. Екипите се отзоваха на всички сигнали и те са разчистени. През нощта преваля и сняг по проходите в Смолянско, но не се стигна до снежна покривка и съответно не се наложи да разчистваме сняг. В момента пътните настилки са мокри, като опасността от падащи камъни е на територията на цялата област. Температурите варират от 1 до 9 градуса", добавиха още от ОПУ-Смолян.

 

 

 

От Планинската спасителна служба (ПСС) в Пампорово съобщиха, че в района на връх Снежанка и хижа "Студенец" е побеляло от сняг, но не може да се каже че има натрупване в сантиметри.

 

"Валя сняг, побеляло е, но не можем да говорим за настилка в сантиметри“, коментира дежурният от ППС-Пампорово. Най-ниската температура в курорта измерена тази сутрин е -1 градуса, а според Автоматичната синоптична станция Рожен, в 5.00 ч. там температурата е била -3 градуса.