E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 27 Март 2018 09:01

ИНСИНЕРАТОР В ДИНК? ЖИТЕЛИ БЛОКИРАТ КАМИОНИ НА ИНВЕСТИТОР

 В село Динк се надига масово недоволство заради новината, че фирма иска да прави инсинератор в бившия спиртен цех, научи PlovdivskiNovini.comТова е същият инвеститор, който имаше желание да прави този проект в Куклен, но след протести беше изгонен от там. Сега се прави нов опит за изпълнение на проекта, но в друга община. Ето какво ни написа жител на село Динк: 

 

Здравейте , пише Ви Магдалена Андонова жител на село Динк ,обл. Пловдив общ. Марица. 

 

Днес бях потърсена от жители на селото във връзка с инцидент, предизвикан от недоволството и възмущението на жителите към собственик закупил наскоро имот (идеална час от бивш цех за алкохол), с цел построяване на цех за изработка на ковчези. 

 

Същия предявява инвестиционен проект през 2017г. в землището на село Куклен, където след протести от страна на жителите, въпреки разрешителните, които получава собственика на фирма Фундамент ООД на 06.02.2018г. се отказва от инвестиционен проект в Куклен. Интересен факт е, че в Куклен инвестиционен проект стартира със строеж на цех за ковчези и прераства в строеж на инсинератор за изгаряне на човешки тленни останки! Имота се намира буквално до прозорците на последните къщи (дели ги единствено пътя).

 

Недоволни жители са се натъкнали на камиони превозващи строителни материали към въпросния имот. Известно време след спирането на транспорта на мястото пристигат инвеститор и кмет. Йосиф Асенов кмет на село Динк убеждава жителите, че е на тяхна страна и не знае нищо по въпроса, докато заклинанията от устата на инвеститора са били доста по-колоритни. На въпросите какво и как ще се строи и ще бъде ли то инсинератор отговора е бил лаконичен: „Ще строя и тук и в Куклен...“ и още куп закани, които не желая да споделям като приемчик на сигнала поради съображения за сигурност!

 

Тук въпросите са няколко:

 

- защо кмета на Динк не знае, какво се случва, когато преди дни заедно с инвеститора е потърсил среща със собственика на бившия цех за ракия?

 

- защо инвеститора буквално предприема стъпки за строеж без никой да е разбрал или видял инвестиционно намерение за терена граничещ буквално с кварталните къщи?

 

- кой ще гарантира на жителите на Динк, че по „случайно“ стечение на обстоятелствата същото няма да прерасне в намерение за инсенератор, на принципа случая в Куклен (все пак става въпрос за един и същ инвеститор)

 

Тези въпроси и още много, ще бъдат зададени на 28 март от 18:00 ч., за когато кмета на селото е обявил ОБЩОСЕЛСКО СЪБРАНИЕ по същия повод.

 

С днешния инцидент става ясно едно - жителите са заявили категоричната си позиция да НЕ допуснат изграждането на инсинератор за тлени човешки останки въпреки заканите от страна на инвеститора и то буквално на метри от домовете си ( единствено път дели имота от последните къщи в селото)

На събранието е поканен и г-н Димитър Иванов - кмет на община Марица, който не веднъж е констатирал, че нито един бизнес не е по-голям от здравето и сигурността на населението в района.

 

 

 

 

 

Последно променена в Вторник, 27 Март 2018 09:20
banner728