E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 11 Февруари 2018 09:07

Жители на село Труд регистрираха Сдружение с нестопанска цел


Сдружение с нестопанска цел регистрираха жители на с. Труд.
Целите и основните приоритети  на сдружението  ще бъдат по-добрия и спокоен живот.

Всеки член на сдружението ще работи безвъзмездно и ще полага усилия в различни сфери на обществения живот на селото, като основна задача е търсене и предприемане на действия за подобряване на инфраструктура, управление, екология, обществен живот, транспорт и др.
Сдружението ще взима участие в различни инициативи и ще помага на населението на село Труд.  Една от инициативите на сдружението е издаването и разпространението на първия по рода си вестник „Трудски вести“. В изданието намират място интересни и важни за региона новини. Издаването на вестника  стартира, като безплатно за местните жители, като трети брой е вече на път...

Членовете на сдружението са дългогодишни жители на селото. В ядрото му има хора, които активно бранят гражданските права и взимат участие в обществено значими въпроси и инициативи.
Екипа ще бъде представен на общоселско събрание идния месец, като на същото ще бъдат засегнати основните опорни точки и направления, както и ще бъдат взети в предвид градивни мнения и препоръки изказани от участниците.

След активния труд на местния Инициативен комитет дал пример и увереност на много, учредяването на нов голям екип обединен в НПО сдружение е естествена стъпка напред, смятат голяма част от жителите на близо пет хилядното село.
banner728