E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 30 Октомври 2017 16:19

Изграждат нов площад във Войводиново

Кметовете на община Марица Димитър Иванов и на с. Войводиново - Димитър Тосев направиха първа копка на новия площад в селото.
Преди това отец Георги благослови начинанието, което ще зарадва жителите с дългоочакваната придобивка.
Площадът ще е на площ от 1, 6 дка, като в единия му край ще бъде изградена 100 кв. м. масивна повдигната сцена с професионални размери.
Около него ще има около 3, 4 дка парк с алеи, в които ще бъдат поставени 30 пейки.
Ще бъдат направени ново осветление и поливна система.
В едната част на парка, който ще бъде богато залесен, ще има 60 кв. м. островче с цветя.
Средствата за проекта са над 140 000 лева и са осигурени от общинския бюджет.
Фирмата-изпълнител е консорциум “Хидротех Солюшън“.
„Щастлив съм , че инвестицията, за която говорим от толкова години, най-сетне ще бъде осъществена. Това е селото с най-много самодейци в общината - над 150, които досега нямаха място за открита изява“.
С тези думи кметът на община Марица Димитър Иванов се обърна към десетките жители на Войводиново, дошли на първата копка.
Той благодари на екипа си - затова че са успели да реализират идеята, на съветниците - че са гласували немалката сума и на населението - за проявеното дългогодишно търпение.
Димитър Иванов възложи на хората във Войводиново да следят как върви строителството на площада и парка, и да го сезират лично, дори при най-малката констатирана нередност.
Той обеща на жителите на селото, че празникът за 30-годишния юбилей на община Марица на 25-ти март 2018 г., ще се проведе на новия площад във Войводиново.
Накрая по стар български обичай, за успешния край на строителството, Димитър Иванов строши бутилка шампанско в кофата на багера.