E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 06 Юни 2015 13:53

Взривът в Анево станал по време на изпитания на нова продукция

 

 

Един е загинал и 4 са ранени при взрив на полигон на ВМЗ Сопот. Инцидентът е станал по време на предварително планирани изпитания на нова продукция, съобщи БНТ.

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада е уточнил за националната телевизия, че на полигона в Анево не е имало военно учение.

На място има 4 екипа на “Спешна помощ”.

От пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив потвърдиха за случилото се и уточниха, че в 11.30 часа на тел. 112 е подаден сигнал за инцидент с ръчна граната, при който е загинал един човек.

От министерството на икономиката отказаха информация тъй като все още изясняват ситуацията.

От министерството на отбраната посочиха, че все още никой не ги е търсил за съдействие, но ако се наложи ще осигурят специалисти и техника.Те отрекоха загиналият да е военен. По непотвърдена информация той е чужд гражданин.

Спешното отделение в УМБАЛ Св. Георги е отцепено за пострадалите от взрива на полигона във ВМЗ Сопот. Това съобщиха от здравното заведение за PlovdivskiNovini.com. В момента е транспортиран един американец с откъсната ръка, който веднага е вкаран в операционната. Направени са няколко спешни звена в УМБАЛ за посрещане на останалите ранени от взрива. Отцепени са спешни коридори за преминаване .