E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 05 Октомври 2017 20:17

Задържали автомонтьор за палежа на кола в Карлово, няма обвинение

Колата на карловската журналистка Зорница Акрамова е била запалена тази нощ, съобщи МВР. Сигналът за горящото „Ауди“ е подаден в 2:30 часа, частично засегнат е и съседният паркиран автомобил. Според прокурори местен автомонтьор има мотив. Наскоро предаването „Господари на ефира” излъчи поредица репортажи на Акрамова, в които въпросният автомонтьор Пламен Димитров е уличен в измама, а впоследствие кметът на града запечата сервиза му.

 

 

Репортажите в предаването са направени след поредица от сигнали на хора за измами в сервиза на Димитров. Гражданите сезирали на няколко пъти и прокуратурата, но оттам винаги си давали самоотвод по жалбите.

 

По информация на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова жената на Димитров е служителка именно в Районната прокуратура. „Ще кажа, че е факт – няколко отвода от страна на Районна прокуратура – Карлово точно на това основание, а основанието е, че е възможно да се породи съмнение за безпристрастност, тъй като жената, с която лицето живее на семейни начала, работи като административен секретар на Районната прокуратура в Карлово”, каза Арнаудова.

 

Още на сутринта след палежа Димитров е задържан за 24 часа, за да бъде разпитан. Срещу него обаче за момента няма повдигнато обвинение. „Пострадалата има за него съмнения. Ние като прокурори също следейки репортажите на тази журналистка през лятото, смятаме, че той има възможен мотив, но дали ще съберем доказателства, че той е извършител, подбудител или по някакъв начин е съпричастен към това престъпление, тепърва предстои да разберем”, каза Арнаудова.

Пред Дарик Акрамова каза, че не е получавала досега заплахи. Надява се, че институциите ще си свършат работата и разследването ще покаже какво точно се е случило.

Медия