E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 22 Юли 2017 14:05

Кметът на Карлово откри обновения парк Войнишката майка

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откри обновения парк “Войнишката майка” в Карлово.  Той бе реализиран по проект TheSpot (“Якото място), който цели да промени десет населени места в България, като едно от тях е Карлово и е иницииран от сдружение “BG Бъди Активен”. Само за пет дни паркът и теренът около него се превърнаха в кът със зони за отдих, спорт и развлечения. Това направиха доброволци от сдружение “БГ Бъди активен”, сдружение “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина” и много граждани. Д-р Кабаиванов изказа искрените си благодарности към всички доброволци, участвали в обновяването на парка и им връчи подаръци, тематично свързани с честването на 180-годишнина от рождението на Васил Левски. Директорът на сдружение “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина” Цветина Захарлиева получи юбилейна грамота от кмета и благодари за оказаното съдействие от страна на община Карлово.

 На откриването на парка се проведе и първата “Активна събота” на Якото място. Всички гости на празниха се радваха на изпълненията на самодейците от ансамбъл „Средногорци” с. Климент, танцьорите от студио „Ла кукарача” и творчески работилници, които активно работеха най-вече с децата.

На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, народният представител Веска Ненчева, заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски, представители на сдружение “BG Бъди Активен”, автори на поредицата “Разкажи ми за...”, участници в Националния патриотичен събор, организиран от ПФК “Левски” София и Национален клуб на привържениците на Левски София, много жители на града.