E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 14 Октомври 2017 12:07

До края на 2018 година завършват пътя Пловдив- Асеновград

До края на 2018 година трябва за завърши изграждането на пътя Пловдив- Асеновград. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив. Министърът направи инспекция на строителството на пътя днес и отчете, че има огромен напредък. „Обектът е пример за това как трябва да се  изпълнява пътен участък като ново строителство”, каза Нанков. След това обаче отново отчете, че има пропуски, които са направени на етап проектиране през 2014 година. Не са били предвидени изграждане на локални платна и кръгови кръстовища, като не е направен анализ на трафика, относно връзките към второкласния път. Всички тези пропуски се чистят в движение и те няма да спрат изграждането на пътя. Изграждането на пътя е финансирано със средства от ОП”Региони в растеж”, като са предвидени 25 млн. лева за това. Финансирането на допълнителните кръстовища и локали ще стане от бюджетна на АПИ. Все още се обсъжда колко точно да бъдат кръстовищата по пътя, като не се спори за три от тях, които са задължителни. Това са кръстовището, което е при Асеновград, при Крумово и при връзката с Околовръстния път на Пловдив, което в последствие ще се превърне в пътен възел.
В случай на обжалване при процедури за отчуждаване изпълнението на пътя няма да спре, тъй като Законът позволява да се обжалва само размера на отчуждението, а  не самото отчуждаване.
В момента се изгражда допълнителното платно на пътя, като в началото на другия месец започва полагането на асфалт. След това ще се премине към рехабилитацията на сега съществуващото платно.