E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 27 Август 2017 20:31

Десетки хора в Асеновград пак на протест

Десетки хора се събраха на протест пред паметника на Цар Иван Асен II в Асеновград, за да изразят недоволството си от беззаконието в ромската махала в града.

 

Основно искане на протестиращите е жителите в ромската махала, които не са регистрирани в Общината, ще бъдат изселени, отбелязва Фокус. Според тях откритата преди дни полицейска приемна в кв. „Лозница“ няма да реши проблема, тъй като петимата полицейски служители, които ще работят там, са недостатъчни.

 

Протестът тази вечер е поредният, който се организира след инцидента от края на месец юни, при който група роми нападнаха деца от отбора по гребане, трениращи на язовир "40-те извора". 11 души от местната махала "Лозница" бяха арестувани за побоя и чакат делото по случая.

 

Кметът на Община Асеновград Емил Караиванов, вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев оповестиха мерки за овладяване на напрежението, сред които проверка на незаконното строителство в ромската махала. При проведените до момента две акции общината събори 26 незаконни постройки.

 

В четвъртък пък беше открита постоянна полицейска приемна на територията на махалата.