E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 24 Август 2017 15:35

Правителство работи упорито за намаляване на жертвите по пътя

 

 

 

„Сред основните приоритети в политиката на правителство е упоритата работа за подобряване на инфраструктурата и повишаване на жизненото равнище на гражданите“. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който посети днес на терен строителните дейности на пътя Пловдив – Асеновград.

 

Изграждането на отсечката ще подобри свързаността, безопасността и сигурността на пътуващите. Благодарение на магистралните габарити, които ще получи двулентовият път, участъкът вече няма да бъде толкова опасен – изрази надежда министър Радев. Той припомни, че през миналата година при тежки пътно-транспортни произшествия в тази отсечка живота си са загубили четирима души.

 

Министърът на вътрешните работи съобщи, че е получил уверението на изпълнителите на проекта, че пътят ще бъде готов до края на годината. Намаляването на пътнотраспортния травматизъм в района ще позволи пренасочването на полицейските сили към градовете или към други места, където са необходими. „С подобни мерки, наред със законодателните, както и с нововъведенията в работата на пътните полицаи работим за намаляване на жертвите по пътищата. Надяваме се на дългосрочни резултати“, каза още министър Радев и призова всички водачи да бъдат внимателни и отговорни към своя и живота на всички участници в движението, защото превишената скорост е причина за тежките пътнотранспортни произшествия с най-много жертви.