E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 06 Октомври 2017 12:32

ГДБОП неутрализира група за разпространение на контрабандни цигари в Асеновград

Служители на ГДБОП неутрализираха група за разпространение на контрабандни цигари в Асеновград. За това информираха от ОД МВР.
Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Участниците в групата за задържани в момента, в който доставили на уреченото място автомобил, натоварен с 12 мастербокса луксозни турски цигари без бандерол. В склада в Асеновград са открити още 9 мастербокса. В хода на операцията, реализирана вчера на територията на Асеновград, са претърсени общо 10 адреса, иззета са и значителна сума пари. Установено е, че натовареният с контрабандна стока микробус е бил „воден“ от автомобил, от който един от участниците е съобщавал по телефона дали по пътя има полицейски патрул или е „чисто“. Според събраните до момента данни, организираната група е действала от януари 2015 г. по вече позната схема. Купувач от друг регион пристигал с микробус в покрайнините на Асеновград и оставял автомобила на уречено място за около час. Двама от групата откарвали буса в склад в града (нает от сирийски гражданин, пребиваващ законно в страната), натоварвали го с цигари и го връщали на мястото.

Днес, Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима участници в организираната престъпна група за разпространение на цигари без акцизен бандерол, внесени контрабандно от Турция. С постановления на прокурор на задържаните са наложени парични гаранции от по 5000 лева. Тримата не са осъждани, част от тях са съдействали на разследващите.

Специализирана полицейска операция срещу контрабандата на акцизни стоки бе проведена вчера от служители на ОДМВР – Пловдив. Общо са иззети над 7500 къса цигари, близо 33 килограма насипен тютюн, 200 килограма начупена листна маса и 10 литра алкохол, всички без български бандерол. В областния град са били проверени два магазина на ул. “Струма” и на бул. “Никола Вапцаров” и две къщи в квартал “Столипиново”. Инспекции са извършени също в кафене в Куклен, частни адреси в Асеновград, Хисаря и селата Христо Даново и Калековец, а в село Ягодово била засечена улична търговка на нелегални папироси. По-голямата част от безакцизния тютюн – 13 килограма в насипно състояние и 200 килограма начупени листа, била открита в дома на 41-годишен пловдивчанин на ул. “Грамос”, а в жилището на негова 57-годишна съседка на ул. “Бъндерица” са намерени близо 800 къса саморъчно свити цигари и 6 машинки за пълнене на заготовки. От цигарите значително количество -  2500, били конфискувани от търговски обект на бул. “Никола Вапцаров” в Пловдив. Да предлага за продажба 1420 папироса пък в Ягодово била заловена 61-годишна жителка на областния град. По случаите са започнати две бързи и досъдебно производство и 7 предварителни проверки.

Последно променена в Петък, 06 Октомври 2017 12:42