E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 01 Юни 2018 10:41

Каназирева: Време е за обединение, но не със схеми от жълтите павета

 

Трябва да участваме много по-активно, много по-изискващо, много по-настоятелно и много по-безкомпромисно – заяви лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева в първата от поредицата онлайн дискусии, която бе излъчена от фейсбук страницата на организацията.
Дискусията бе посветена на подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата, а участниците задаваха въпроси за забавянето на инфраструктурните проекти, изолирането на пловдивските творци, непрозрачното харчене на пари и занемарените от общината паметници на културата.
„Има ли смисъл от всичко това, което правите?“ - бе един от въпросите. Каназирева отговори:
„Ако няма смисъл, по-добре да приемем отново бившия Член 1 и да минем към еднопартиен модел на управление, да признаем една единствена партия – партията-майка, и всички да се примирим и да отидем на Терминал 2“.
Дани Каназирева каза, че вече не стига само смелост, но трябва и обединение. Един от въпросите също беше в тази посока – дали е дошло време за обединение в Пловдив.
„Два пъти „Съюз за Пловдив“ беше на крачка от успеха. Какво ли не измислиха, за да ни спрат. Ние имаме смелостта да говорим, да предлагаме, да четем и да не се съгласяваме. Явно това не се харесва. Дошло е време не само за смелост, но и за обединение“, каза тя.
Каназирева припомни, че „Съюз за Пловдив“ винаги е бил част от обединението, а не от разделението.
„Но за да се случи това обединение, на първо място трябва много от демократичните партии да преглътнат своето его на жълтопаважни организации, да отидат при хората в регионите и обединението да започне отдолу нагоре, само тогава ще има успех. Със схеми пак на жълтите павета успех няма да има“.
На второ място Каназирева посочи нуждата от ясни и дългосрочни цели.
„На трето място – ако наистина бяхме успели точно преди една година да се обединим, сега нямаше да критикуваме извън парламента, а щяхме да предлагаме решенията отвътре“.
Каназирева обяви, че „Съюз за Пловдив“ е готов да разговаря и да работи с всяка една организация, която поставя в центъра на политиката си Пловдив и пловдивчани.
„Всеки, който има ясни и конкретни цели и има смелостта да говори. Но не само да критикува, а и предлага работещи решения“.