E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 26 Април 2018 15:12

ДБГ пита структурите за ново дясно обединение 

ДБГ пита структурите за ново дясно обединение  ДБГ пита структурите за ново дясно обединение 

 

След месец или след година ние от Движение България на гражданите ще се включим в новото дясно център обединение. Това заяви в Пловдив лидерът на партията Димитър Делчев. Той акцентира, че през този и следващия месец провеждат срещи с членове и структури по места в цялата страна, за да проверят какви са нагласите за коалиции от типа на Демократична България. Тази вечер в Пловдив ДБГ ще обсъжда освен нагласите за дясно обединение истратегиите за месните изборите в Пловдив. Делчев каза, че се търси човек, който да бъде издигнат за кмет през 2019 година. Също така ще се разговаря и за евроизборите.  

 

Дясното за жалост сега не може да се обедини, причината е, че само желанието на няколко човека не е продуктивно. Целта е да се обединят десните хора, а не няколко десните лидери на жълтите павета, подчерта Делчев. Според него лесно е да се прави коалиция и да влязат в Парламента 11 души, но това не е целта на дясното. 

По думите му важната кауза на десницата е в България институциите да заработят, държавата да се подреди, така че българите да искат да правят деца, да остават тук и , вкл. и да се върнат. Най- големият проблем е, че държавата се топи, заради липса на провосъдие, тотална фалирала система на сигурност, западащо образование и здравеопазване, каза Делчев. Младият лидер заяви, че и ГЕРБ и БСП са се провалили в реформирането на държавата. 

 

Найден Зеленогорски, който е зам.-председател на ДБГ смята, че е важно едно обединение на дясното да вземе 1.5 милиона избиратели. Той коментира като позитивна стъпката на Демократична България, но тя е само първата от много, които трябва да извървят за да се стигне до обединение на дясното. Това правителство ГЕРБ-ПФ стартира като дясно патриотично, но стигна до национал-популизъм. ГЕРБ не е дясна партия, заяви още заместникът на ДБГ. 

 

Последно променена в Четвъртък, 26 Април 2018 15:17