E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 30 Януари 2018 09:11

ВОЛЯ с гневна декларация срещу новите цени на Синя зона

 

 

Пловдивската структура на партия ВОЛЯ скочиха остро срещу новите цени на Синята зона в града. Преди седмица Общинският съвет на Пловдив реши да вдигне таксата на 2 лева,ѝа мотивите бяха, че това е мярка срещу замърсяването на града.  Ето и декларацията на ПП ВОЛЯ:

 

 

О, непробудний Пловдивчанино,

 

Докога ще стоиш у дома на топло, докога ще търпиш?

 

Днес вдигнаха цената за паркиране на 2 лв, вчера продадоха мястото ти пред блока за 20 лв, преди време ти увеличиха данъците и таксите два пъти, но ти мълчиш, мълчиш, мълчиш....

 

Докога?

 

Този град на всички времена, този град в полите на Родопа планина, този град във хълмове вграден, не виждаш ли, че ще бъде скоро унищожен.

 

Ежедневно ни налагат решения с власт и диктат. Изсмукват парите ни чрез данъци, такси, услуги и кражби. Управляват ни като във феодалните времена.

 

Докога ще търпим, докога ще мълчим?

 

Седим си на топло и не ни пука, така ли?!

 

Да, коматевци протестирали, че две години нямали път. Ама това е в Коматево, аз съм в Център, аз пък в „Тракия” .... това не ме засяга...

 

Да, фалираха търговците по булевардите „Руски” и „Васил Априлов”. Но това са няколко търговци, мен не ме засяга, аз съм тук на топло и си взимам заплатката от общината.

 

Да, ще вземат стадион „Векта” на малките футболисти. Някакви сто пловдивски деца,  не са моите, по-добре да си пия ракийката.

 

Да, разрушиха „Гарнизонна фурна”, а кварталът иска арт център.  И какво толкова, това е далеч от мен... Всъщност къде е това? В Пловдив ли е?

 

Да, ще съсипят подлеза с галерията на Жорж Трак, награден от ЮНЕСКО за опазване на световното културно-историческо наследство. Какво ли толкова е направил и.... мен какво ме засяга. Да не би скоро Пловдив да е Европейска столица на културата?!

 

Да, транспортния проект не работи, платени са 30 милиона. Ама нищо .... То всички крадат. И тези като онези...

 

Имаме си Колодрум. Е, платихме 60 милиона и за нищо не става. При финансовата ревизия се оказа, че липсват само 8 милиона. Айде сега, в къщи е толкова топло, няма да се разправяме сега за 8 милиона.

 

Да, изтеглиха се много кредити и много неща се направиха, но на по-високи цени в пъти.  Не два, не три, а 5-6 пъти .... Колко много пари изтекоха и потънаха, а ще ги връщаме всички ние, че и децата ни.  Имаме  фонтан за 12 милиона лева вместо за 2. Имаме  кръгово - кой не знае за кръговото на водната палата, кой не е чувал за него -  близо 2 милиона струва, ама е известно, скоро ще стане историческа забележителност май, пък може и да се изплати някога... Е, можело да имаме 10 такива кръгови за тия пари, но айде сега ...

 

И зоологическа градина за 4 милиона имаме. Вярно, не работи, май е незаконна, май един милион е откраднат ... Да не ставаме дребнави за 1 милион. Има ли осъдени? Не. Я да си стоя на топло, да не се затормовзявам. То кое по-напред?!

 

Топло ли ти е на душичката, Пловдивчанино?!

 

Топло ли ще ти бъде утре, когато отново ще ти вдигнат данъците и таксите, когато ще плащаш да стоиш на пловдивската земя, когато ще ти въведат и такса „въздух”, може би. Няма как, за най-мръсният въздух нещо ще трябва да платиш.

 

 

 

Спокойно ли ще погледнеш детето си в очите, когато попита:

 

 „ЗАЩО?

 

ЗАЩО МЪЛЧА?              

 

ЗАЩО НИЩО НЕ НАПРАВИ?”

 

Не, няма да ти е спокойно. Ти си горд наследник на толкова много история, живееш в един вечен град  - защото Рим го има от 2800 години, а Пловдив се обитава без прекъсване от 8 000 години.

 

Нима ще се оставим да ни смачкат ?  Нима ще  заровим главите си си в пясъка?

 

 

 

НИЕ ОТ „ВОЛЯ” ПРОТЕСТИРАМЕ!

 

А ТИ?

 

„СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА”

 

ПЛОВДИВЧАНИ, НЕКА ДА СЕ ОБЕДИНИМ!!!