E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 29 Ноември 2017 11:39

Дани Каназирева: Търсим само един честен депутат да предложи намаляване на субсидиите

 

 

 

„Съюз за Пловдив“ призовава народните представители да съберат смелост и да гласуват намаляване на субсидиите за партиите от 11 на 1 лев с гласуването на бюджета за 2018 г. След първото четене на проекта в Комисията по бюджет и финанси депутатите решиха да намалят само субсидията на партиите, които са получили над 1% на изборите, но не са в парламента. 

 

„Това означава, че ГЕРБ, БСП, ДПС и „Воля“ ще продължат да получават милионите, но ще се опитат да заблудят хората, че има някакво намаление на партийните субсидии. В момента ГЕРБ получава по 12,6 млн. лв. всяка година, БСП – 10,5 млн. лв., Обединени патриоти – 3,5 млн. лв., ДПС – 3,4 млн. лв., „Воля“ - 1,6 млн. лв. Партиите нямат нужда от тези огромни пари,“ обясни Каназирева. 

 

Проблемът е, че вече повече от година Народното събрание се прави на разсеяно и не обръща внимание на резултата от проведения Национален референдум. Тогава 2 516 791 българи гласуваха с „Да“ на предложението партийната субсидия да стане 1 лев на глас годишно. Макар и активността да не достигна съвсем малко, за да стане резултатът задължителен, законът задължава Народното събрание да се произнесе по този въпрос. Депутатите се произнесоха по мажоритарното гласуване, участието в избори вече е задължително по закон, но замитат настрани най-важния въпрос – този за субсидията.

 

„Съюз за Пловдив“ винаги е бил против партийните субсидии. Ние вярваме, че политиката е работа за хора, които са постигнали нещо в живота и не разчитат на данъкоплатците да ги издържат. Вярваме също, че е несправедливо партиите да получават толкова огромни пари, когато болниците фалират“, мотивира се Дани Каназирева.

 

Предстои депутатите да гледат на второ четене проекта за държавен бюджет за 2018 г. Единственото достойно действие е да намалят субсидията за всички партии – не само за извънпарламентарните. 

 

„Съюз за Пловдив“ призовава всички народни представители да се държат достойно. Нужен е само един честен депутат, който да предложи намаляване на субсидията за всички от 11 лева на 1 лев.