E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 29 Юни 2018 09:28

На 146 сигнала се е отзовала пожарната в пороя

 

Екипите на пожарната служба са се отзовали на 146 сигнала за наводнени дворове, подлези, улици, приземни етажи на частни и обществени сгради, паднали дървета и оказване съдействие на граждани, за периода от 0.00 часа на 28 юни до 6 часа тази сутрин. Сигналите бяха предимно територията на Столична община, областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян, Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Най-сложна бе обстановката в областите Пловдив, Бургас и Смолян. Към момента на повечето места обстановката се нормализира, няма бедстващи хора.

 

Област Пловдив

За периода екипите на РДПБЗН – Пловдив са отработили 51 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради, паднали дървета. Снощи, около 18.33 часа бил получен сигнал за скъсана дига на две места по течението на река Чая, между с. Ягодово, общ. Родопи и с. Катуница, общ. Садово, обл. Пловдив. Залети са земеделски площи, опасност за населените места няма. Създадена бе организация за евакуация на жителите на къщите, които са в близост до река Чая. Затворен е път Е-80 Пловдив - Хасково. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

 

Област Смолян

Екипите на РДПБЗН – Смолян са отработили 32 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради, паднали дървета. Повечето от сигналите бяха концентрирани около речното корито на река Черна, която поради обилния дъжд излезе извън коритото си. Екипите на ПБЗН участваха и в изграждането на диги при кв. Устово - Промишлена зона и улиците „Георги Раковски, „Тракия“, „Родопи“, „Димитър Македонски“, „Хан Аспарух“. Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

 

Област Бургас

Екипите на РДПБЗН – Бургас са отработили 24 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и паднали дървета. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

 

Област Пазарджик

Екипите на РДПБЗН – Пазарджик са отработили 26 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и паднали дървета на територията на областта.

 

Област Монтана

Екипите на ПБЗН са извършили отводнителни дейности по 5 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици и обществени сгради оказване съдействие на граждани, основно на територията на гр. Лом.

 

Област София

Получени са 7 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици и обществени сгради, основно на територията на Етрополе. Евакуирани са две възрастни жени от с. Лъга и с. Лопян, общ. Етрополе. Екипите на РДПБЗН – София работят по отработването на получените сигнали.