E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 11 Юни 2018 22:19

Красимир Каракачанов: Явно е станала авария с хеликоптера, а не е грешка на пилота

Двама души са загинали, а един е тежко ранен при падане на военен хеликоптер в района на в района на Летище Пловдив и авиобаза Крумово. Шест линейки и шест пожарни коли са се отзовали на сигнала за падналия хеликоптер. Летателната машина е била на около 20 м над земята, когато изведнъж се отправила надолу и се разбила край пистата на военното летище „Крумово”. След удара хеликоптерът се е възпламенил. Около 21.15 часа в Университетската болница Свети Георги в Пловдив е откаран с линейка един от пострадалите пилоти. Той е в тежко състояние, контактен е, няма опасност за живота му. Мъжът е вкаран в шокова зала. Лекарите не дават повече подробности за състоянието му.

 

Предполага се, че става въпрос за авария с хеликоптера, а не за грешка на пилота, коментира пред Нова военният министър Красимир Каракачанов.

Сигналът за инцидента е подаден в 20,35 часа, съобщи пред Дарик говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев.

По думите му, няма опасност от взрив или пожар в района на инцидента. Пожарните към аеропорта са реагирали незабавно и са предприели необходимите мерки за неутрализиране на последствията от инцидента, допълни още Дешев.

 

Летателната машина Ми-17, която е техника от преди 90-та година, е паднала от поне 20 метра височина и се е възпламенила. Инцидента е станал по време на учебен полет. На място веднага са изпратени линейки, според очевидци около 6.

Пред Дарик шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков заяви, че пътува към района на инцидента.

Районът е отцепен. Отменени полети няма.

Последно променена в Понеделник, 11 Юни 2018 22:32