E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 08 Юни 2018 13:44

Дискутираха проблеми в социалната работа у нас

„Студентите са бъдещите професионалисти, от които ще зависи успехът в социалната система“, това заяви Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“ по време на кръгла маса на тема „Проблеми и перспективи на социалната работа в България”.

 

Форумът се организира от катедра „Социални дейности” на Педагогическия университет към ПУ „Паисий Хилендарски”. Акцентът в срещата беше представяне на позицията и приоритетите на държавата в лицето на г-жа Росица Димитрова – заместник-министър на труда и социалната политика.

 

По време на дискусията беше представен и проблемът за връзката между образованието и реализацията на социалните работници.

 

Темата за подготовката на кадрите за социалната сфера, недостигът на човешки ресурси, са теми, които се дискутират активно през последната година, а форумът даде възможност да се сподели гледната точка на Община Пловдив, в качеството й на доставчик на социални услуги.
Веселина Ботева призова младите хора да не се отказват, да търсят път и начин за реализиране в сферата на социалните услуги и подпомагане.
На кръглата маса бяха представени и позициите на студенти от специалността „Социални дейности”, докторанти и други специалисти.