E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 08 Юни 2018 10:39

С акция по облагородяване на жилищен микрорайон се включва кметът на Северен Ральо Ралев

В облагородяване на жилищен микрорайон ще се включи лично администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ральо Ралев и екипът му в понеделник – 11.06.2018 г. от 10.00 часа сутринта.

Микрорайонът се намира между ул.”Йоан Екзарх” от №8 до №16 и ул.”Амбарица”. Целта на мероприятието е да се съхрани, поддържа и подобри екологичната градска среда между тези две улици и по този начин да се приближи към потребностите и изискванията на гражданите на микрорайона за по-хигиенична и по-благоприятна жизнена среда.

В посоченото междублоково пространство има над 75 големи дървета, далече е от интензивни улици и е затворен от блокове, което го прави един от най-екологичните микрорайони в „Северен”.

До момента през тази седмица са извършени следните действия по облагородяването му :

- Тревните площи са окосени и почистени

- Насипан е чист и обезпаразитен пясък в двата пясъчника

- Монтирани са 3 броя нови кошчета за смет

- Поставени са 2 нови паркови пейки, като общия брой на тези съоръжения към момента е 14 броя.

- Сменени са ребрата на повредените пейки

Днес от детската площадка ще бъдат премахнати опасните съоръжения, седалките на люлките също ще бъдат подменени с чисто нови – една с кош за деца до 3 години и люлка със седалка за деца от 3 до 12 години.

В понеделник служителите на районната администрация ще боядисат всички съоръжения в междублоковото пространство в пъстри цветове, за да придобие този микрорайон един нов и приятен облик за детски игри и комуникация между възрастните хора.

Инж.Ралев приканва гражданите на района, които имат желание и възможност да се включат в акцията по облагородяване.