E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 07 Юни 2018 10:13

Кметът Ралев предаде 347 кг капачки на Here2Help в помощ на болно дете

Район “Северен” отново с участие в поредна благотворителна инициатива. Широко популяризираната вече кампания по предаване и събиране на капачки в районната администрация, благодарение на инициативността на гражданите, ще подпомогне за сетен път още една кауза. Съвместно с неправителствената организация Here2Help, в лицето на Кирил Гаров, ще бъдат събирани капачки до края на месец юни и със средствата от тях, макар и частично, ще бъде подпомогната кампанията по събиране на средства за едно крайно нуждаещо се дете на име Станислав. Вчера лично инж. Ралев-кметът на Район “Северен” предаде 347 кг капачки на Here2Help.

Калдъръмената уличка пред бар „CraftЪ“ в „Капана“ ще се превърне в открита сцена, на която пловдивски музиканти ще подкрепят малкия Стаси и неговото бъдеще.

Седемгодишният Станислав Чонев страда от тежка форма на Хидроцефалия, следствие от което лекарите откриват тумор в главата на детето и постоянни болки. Губи и зрението си. Станислав се ражда през 2011-та здрав и весел, но още в края на същата година здравето му се влошава, а от там тръгва и този неописуем, за семейството му, ад. В началото, лечението на детето е подпомагано от Фонда за лечение в чужбина, но след смяната на тогавашния директор, Фондът оттегля средствата си и семейство Чоневи остават сами в нищетата си.

Последната информация е, че преди два дни семейството заминава за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28-ми юни. В момента детето е главно на морфин, за да не изпитва болка и по-лесно да преживее времето до предстоящата манипулация.

Организаторите на благотворителния концерт Plovdiv Town вярват, че когато хората се обединят, могат да повдигнат планина. Музикалното събитие се организира от PlovdivTown, съвместно с бар „CraftЪ“ в подкрепа на доброволческа кампания „Да помогнем на Стаси да оздравее“

Затова на 13-ти юни, от 19:30 часа всички ще се съберем на калдъръмената уличка пред бар „CraftЪ“ в квартала на творческите индустрии и занаяти „Капана“, където ще се обединим от общата кауза, чрез открит концерт, в който ще вземат участие добре познати пловдивски музиканти от клубната и не само сцена, които ще ви представим съвсем скоро. Всички те ще застанат зад микрофона, за да подкрепят едно дете, което има нужда от нашата помощ, съпричастност и най-вече надежда, че светът, в който се е появил, все пак може да бъде едно приказно място.

Линк към събитието във Facebook, където ще може да следите допълнителна информация за изпълнителите, както и още подробности за концерта: https://www.facebook.com/events/444125739382106/

Затова Here2Help и кметът на Район “Северен” отправят апел към всички граждани: “Помогнете на Стаси, включете се в нашата инициатива, събирайте и ни предавайте пластмасови капачки, независимо от количеството им. Нека с общи усилия помогнем на една чиста невинна детска душа.

Инж. Ралев и Кирил Гаров благодарят на всички граждани включили се до този момент в инициативата по събиране на капачки, защото чрез нея можем да станем съпричастни към различни благотворителни каузи.

Последно променена в Четвъртък, 07 Юни 2018 11:20