E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 06 Юни 2018 13:40

За трета поредна година, 22 талантливи деца от "Южен" в образователната програма "Ателие Таланти"

 

 

И тази година, 22 талантливи деца от район „Южен“, ще посетят Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих в ММЦ Приморско от 11 до 15 юни. Те ще вземат участие в образователна програма „Ателие „Таланти“, която стартира през 2016 г., като съвместна дейност между район „Южен“ и Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих гр.Приморско.
В центъра, се организират различни фестивали – „Орфей пее с морето“, „Българска роза“, „Магията на Странджа“, Международен пленер на талантливите деца, включени в календара на Министерството на културата. През миналата година, 18 деца от училищата на територията на район „Южен“ посетиха и взеха участие в Международния пленер за талантливи деца в Приморско. Децата са носители на множество награди в областта на изобразителното и приложното изкуство.
Идеята на партньорите – кмета на район „Южен“ и Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих гр.Приморско е, с всяка следваща година, да се включват по-голям брой талантливи деца и състави.
Мероприятието е утвърдено за финансиране в Културния календар на район „Южен“ и с всяка изминала година интересът на родителите към програмата нараства. Децата, са предложени от директорите на всяко училище, след обсъждане с Обществения съвет.