E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 04 Юни 2018 14:15

Разследват кой е причинил вчерашната тежка катастрофа с осем ранени

Допълнителна проверка за изясняване на обстоятелствата около катастрофата с три автомобила и 8 ранени, възникнала на 3 юни, на пътя между Граф Игнатиево и Труд, е предприела пловдивската полиция.

С полицейска заповед мъжът, който твърди, че е шофирал автомобила, предизвикал катастрофата, е задържан за 24 часа. По данни на очевидци обаче той не е бил зад волана на колата. Действията по образуваното досъдебно производство се извършват под наблюдението на прокуратурата.

Припомням, че сигналът за тежкия пътен инцидент е получен около 15.30 часа, на 3 юни. Според първоначалната информаци,я лек автомобил „Мазда“ не е спазил дистанция и е блъснал отзад лек автомобил „Рено“, след което навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил с лек автомобил „Форд“.

 

В болница за оказване на спешна медицинска помощ били транспортирани 41-годишният шофьор и пътници на 12 и 14 години от втората кола, 34-годишната водачка на третия автомобил и пътуващите с нея 60-годишен мъж, 54-годишна жена и деца на 5 и 2 години.

Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. С дрегер е тестван и 27-годишен пловдивчанин, заявил, че той е управлявал лекия автомобил „Мазда“. Резултатът е отрицателен, но последвалата проверка за употреба на наркотици дала положителен резултат.