E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 01 Юни 2018 12:30

Откриха обновения Дом на младоженците

 

 

Кметът на Пловдив Иван Тотев откри обновения Централен Дом на младоженците. Сградата с години беше в тежко състояние и ОбС Пловдив отпусна близо 400 000 лв за ремонт.

Кметът заяви, че беше в лошо състояние, но сега е променена изцяло. Омът не е ремонтиран от построяването си през 1965 година.  Стенописите и стъклописите на Димитър Киров са възстановени, допълни Тотев. Той каза, че кметството в Централен ще трябва да промени площада.

Директорът на " Радостни обреди" Румяна Толова съобщи, че е закупена видео стена, на която младоженците могат да си пускат клипове и снимки. Изчистена е фасадата, махнат е бръшлянът, който бе пробил дограмата на прозорците, построена е нова козирка на входа. Стените са изцяло пребоядисани, а подът във фоайето е от гранитогрес. Поставени са отново 8-те витража на прозорците на Обредния дом, дело на художника Ди Киро. Осем нови семейни двойки ще се врекат във вярност още утре, 6 от които в Дома на младоженците, каза още директорката на „Радостни обреди“ Румяна Толова.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Георги Титюков и Александър Държиков, районни кметове, съветници и други.

Последно променена в Петък, 01 Юни 2018 13:54