E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 30 Май 2018 17:16

Иван Тотев и посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова обсъдиха фотоизложба „Баку – хармонията между древното и модерното“

Организиране на фотоизложба на открито „Баку – хармонията между древното и модерното“ обсъдиха по време на среща кметът на Пловдив Иван Тотев и посланикът на Република Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова.
„Пловдив е прекрасен град, а нашите два народа имат приятелски взаимоотношения, с които успяхме да развием взаимноизгодно сътрудничество и широк спектър от области“, заяви Нейно превъзходителство.
Изграждането на ЖП връзка, коридор № 8 и обособяването на България като хъб за азербайджански газ бяха част от темите по време на разговорите.
Кметът Иван Тотев заяви, че Община Пловдив ще сътрудничи за организирането на изложбата, която ще спомогне за опознаването на изкуството, културата и традициите на азиатската държава. В културните събития, които се предвиждат през есента, е и представяне на художествен филм, който да бъде част от дни на азербайджанското кино в Пловдив.
Поводът за провеждането на тези събития са 100 години от създаването на Азербайджанската демократична република, 110 години от представянето на азербайджанската опера „Лейли и Манджун“, 145 години от създаването на театъра и 120 години кинематография в Азербайджан.
Темата за побратимяване на Пловдив с град Ганджа също намери своето място в дискусията.