E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 24 Май 2018 14:29

Десетки деца се събраха на образователен празник - Да четем НА ВОЛЯ/снимки/

Цар Симеоновата градина днес се превърна в място за четене, рисуване, писане и забава за децата. Малки и големи се събраха на културната и образователна инициатива „Да четем НА ВОЛЯ“  в Деня на просветата, културата и писмеността – 24 май.  Учители четяха любими приказки и детски произведения, а художници показваха на малките техниките с четка. Деца оцветяваха и пишеха, а след това всички се включиха в няколко образователни игри.

 

Пловдивският депутат от ВОЛЯ Елена Аксиева и председателят на пловдивската структура на партията Сузана Николова зарадваха малчуганите с подаръци - детски книжки, български приказки, пъзели, албуми за оцветяване, както и училищни помагала.

 

Трябва да покажем на децата, че още от най-малка възраст трябва да четата, пишат и учат. Родителите трябва да им покажат, че образованието е важно за тях. Това каза за инициативата депутатът Елена Аксиева. Тя допълни, че това е част от редици събития на партията, с които трябва да се покаже на младите, че трябва да се образоват.

 

Аксиева каза, че в момента депутатите от Образователната комисия са стартирали заедно с членовете на Съвета на жените в бизнеса в България  Програма за кариерно ориентиране на учениците. В рамките на инициативата "Запознай се с бъдещето" изявени представители на бизнеса ще се срещат с ученици от 6-и и 7-ми клас, за да представят своето образование, професионален избор и кариера.

 

Млади инженери представят по атрактивен начин своите професии, с което се надявам да  помогнем на учениците да разширят своя кръгозора. От септември програмата може да стартира и в Пловдив. Децата ще се запознаят с успешни млади хора в различни индустрии, каза Елена Аксиева.  

 

Празникът 24 май е един от най-светлия, най-съкровения, най-българския празник! Това е денят на буквите, на просвета- та, на духа!  Дете, което чете, един ден ще бъде човек, който мисли. За нас от ПП ВОЛЯ приоритет е образованието на нашите деца. С тази инициатива искаме да събудим у тях любов към четенето. Да възродим гордостта им, че са потомци на създателите на българската азбука - братята Кирил и Методий. Радостно е, че много деца и родители се включиха в инициативата. Децата редят думички, пишат и четат заедно български народни приказки. За това и сме избрали идеалните подаръци за днешния празник - книжки.", разказа за инициативата „Да четем НА ВОЛЯ“ председателят на партия ВОЛЯ в Пловдив Сузана Николова.

Последно променена в Четвъртък, 24 Май 2018 17:03