E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 22 Май 2018 14:10

Удължен срок за подаване на кандидатури за Годишните награди за туризъм


Поради активния интерес от страна на туристическия бранш спрямо участие в Годишните награди за туризъм на Община Пловдив за отличaване на добрите резултати и практики от 2017 г., срокът за подаване на кандидатури се удължава до 25 май 2018 г.


Напомняме, че участието в конкурса е само срещу изпратена онлайн кандидатура за някоя от следните категории, в които желаете да бъдете отличени:
1. „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“
2. „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“
3. „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ – места за настаняване категория 1 и 2 звезди
4. Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ – места за настаняване категория 3 звезди
5. Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ – места за настаняване категория 4 и 5 звезди
6. „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ – заведения за хранене и развлечение категория 1 и 2 звезди
7. „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ – заведения за хранене и развлечение категория 3 звезди
8. „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ – заведения за хранене и развлечение категория 4 и 5 звезди

В категорията „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“ допустими участници са всички български туроператори и туристически агенции, регистрирани като юридически лица. Критериите за оценка и необходимата информация, която участниците в тази категория трябва да изпратят, са:
• Кратка история на организацията;
• Награди и сертификати;
• Описание на продукта;
• Описание на целевите групи и пазари и на начина, по който туристическият продукт отговаря на очакванията и изискванията им.

В категорията „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г. “ допустими участници са всички организации и сдружения, провели събития в областта на туризма на територията на град Пловдив през изминалата година. Тази награда е предназначена за организатори на оригинални туристически събития, проведени през 2017 г. в рамките на определен период от време (ден, уикенд, седмица, месец, сезон). В категорията попадат карнавали, фестивали, чествания, празници и други събития, включително бизнес и научни събития и други форуми. Критериите за оценка и необходимата информация за категорията „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г. “ са:
• Информация за събитието (описание на събитието, дата на създаване/ отваряне за посетители, телефон за контакт, е-мейл, интернет страница, лице за контакт);
• Информация за посетителите (брой посетители и респективно ръст на брой посетители за 2017 г., 2016 г. и 2015 г.);
• Развитие на събитието (кратка история, организация, включително доброволци, награди и сертификати);
• Достъпност (транспортна достъпност, паркинг, достъпност за хора в неравностойно положение, допълнителни услуги и информация на чужди езици).

В категориите „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ допустими участници са всички категоризирани места за настаняване на територията на град Пловдив към 31.12.2017 г. Критерии за оценка тук са:
• Брой реализирани нощувки за 2017 г.;
• Удовлетвореност на клиентите;
• Средно-годишна заетост на мястото за настаняване;
• Меценатство.
Кандидатите в тази категория трябва да изпратят следната информация и документация:
• Копие на подадена Декларация по чл. 61р, ал.5 от ЗМДТ за облагане с туристически данък;
• Информация за профил на мястото за настаняване в резервационната система BOOKING.COM;
• Информация за профил на мястото за настаняване в глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR;
• Информация за участие на категоризираното място за настаняване в обществения живот чрез подпомагане на значими събития и каузи, които имат пряко или косвено влияние върху развитието на туристическия продукт в Пловдив.

В категорията „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ допустими участници са всички категоризирани заведения за хранене и развлечение на територията на град Пловдив към 31.12.2017 г. Необходима информация и документация за подаване на кандидатура в тази категория:
• Копие на удостоверението за категоризация;
• Информация за реализирани събития в обекта за 2017 г., включително участие като локация в събития, част от културния календар на Община Пловдив за 2017 г.;
• Информация за профил на обекта в социалните мрежи FACEBOOK /INSTAGRAM/ TWITTER с конкретно посочване на страниците;
• Информация за профил на обекта в глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR.

Номинираща организация е Консултативният съвет по въпросите на туризма към Община Пловдив. Същият на свое заседание от 30.03.2018 г. определи експертна комисия в състав от 7 членове, която ще обработва данните и ще определи до 3 номинации в категориите: „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, както и за всяка от трите категории „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“. След обработка на предоставените статистически данни комисията ще излъчи и тримата победители за всяка от трите категории „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“
Номинациите ще бъдат обявени в електронните медии и ще подлежат на онлайн гласуване от страна на гражданите, които със своя вот ще определят финалните победители.
Наградите и тази година ще се връчат на официална тържествена церемония, която ще се състои в края на месец юни. Освен плакети, победителите в съответните категориите ще получат и рекламен пакет, включващ: отличаване на победителите от всяка категория като „НАЙ-ДОБЪР В ПЛОВДИВ ЗА 2017 г.“ в официалния туристически портал на Пловдив www.visitplovdiv.com; рекламно каре в туристическата карта на Пловдив; рекламна публикация в онлайн-комуникационните канали и медийните партньори на община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“. Предвидени са и 3 специални награди за участниците в онлайн гласуването, имената на които ще бъдат обявени чрез томбола по време на церемонията.

Подробната информация за условията за подаване на кандидатури можете да намерите и в официалния интернет-портал на Община Пловдив www.visitplovdiv.com. Кандидатурите се изпращат по е-mail на следния адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.