E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 17 Май 2018 10:55

Митрополит Николай подкрепя шествието на превозвачите

 
Областният управител Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков се срещнаха с представителите на фирмите от транспортния бранш в областта, които днес участват в протестното шествие против пакета от мерки на ЕС, който според тях ще доведе до огромни загуби. В момента близа 200 тира са разположени по пътя Пловдив-Асеновград. Те са окичени със български знамена и транспаранти, на които пише „ЕС, не убивай транспорта в България“.
 Областният управител заяви, че държавата твърдо застава зад справедливите искания на превозвачите.  Европа си е Европа, ние сме българи, трябва да си защитим българското. Това заяви пловдивският областен управител и посочи, че превозвачите не се натрапват, но искат и да бъдат видени и чути. Затова избрахме Асеновградско шосе, където минават по 30 000 коли на ден, коментира Здравко Димитров.
Пловдивските превозвачи посочиха още, че предлаганите от Европа мерки са рестрикции срещу българските превозвачи, които ще са фатални както за бранша, така и за икономиката ни. Транспортният бранш осигурява близо 17 % от бюджета на държавата, посочиха превозвачите. Този „мобилен пакет“ не защитава превозвачите. Целта им е да вземат българските шофьори и те
да отидат да работят във френски и немски фирми, коментира Петко Ангелов.
Протестът на пътя Пловдив – Асеновград продължава до 14 часа.
На място за кратко по обед пристигна и Пловдивският митрополит Николай. Той посочи, че днес е великият празник на Христовото възнесение Спасовден, празник е и на всички шофьори.
 
 
Митрополит Николай отбеляза, че Българската православна църква всякога е била и ще бъде стълб и крепило на истината, на доброто, на справедливото. Именно затова счетох, че мой свещен дълг е справедливите искания на превозвачите да подкрепим с благослов: Бог да благослови онова, което е добро и полезно за народа ни, за всички, които се трудят справедливо, честно, почтено да се осъществи и увенчае с благословен от Бога успех. Честит Спасовден!, благослови дядо Николай.
 
Последно променена в Четвъртък, 17 Май 2018 14:27
banner728