E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 20 Април 2018 11:48

Румен Попов разкри схемата за изнудване и грабежи на полицаите от Раковски

Шефът на РУ в Раковски Георги Илиев е арестуван вчера за изнудване. Това съобщи окръжният прокурор Румен Попов на брифинг в пловдивската прокуратура. Той остава в ареста за 72 часа и вероятно ще му се иска постоянен арест. Ще му бъдат повдигнати обвинения за взимане на подкуп, чрез изнудване, като служебно лице. Останалите двама полицаи от Раковски са Валентин Гоцев - разузнавач и Желязко Колев - младши полицейски инспектор. Тримата и техният съучастник Стефан Модев са извършили най-малко два грабежа на незаконни цигари. Румен Попов каза, че търсят и други подобни случаи, в които може да са замесени полицаите. Много трудно е да дойде при нас, човек, който се занимава с безаконен бизнес  За тях е по-добре да платят исканите им суми, каза Румен Попов. Те са заплашени с две обвинения от 3 до 10 години и лишаване на полицейски права.

С парична гаранция от 1500 лева са 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкупа. И двамата са направили пълни самопризнания. 

Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков казаказа, че в момента и тримата полицаи са отстранени от длъжност. 

По следите на тримата се стига след разследването на грабежа на цигари през май 2017, когато е хванат Стефан Модев. Тогава излизат и други два грабежа.

Румен Попов разкри, че основно до разплитането на криминалния случай се е стигнало, след като на 15 март 2017 година в полицията в Раковски е бил привикан търговец, който се е  занимавал с незаконни цигари. Била му е показана снимка на негов бус с тайник с папироси и му е било казано от двамата полицаи, че, ако плати 20 000 лева, делото срещу него ще бъде прекратено. През цялото време в стаята е влизал и излизал полицейският шеф. Търговецът е предал парите на вече арестуван по стар криминален случай полицай - Стефан Модев. След това парите са били дадени на шефа на полицията в Раковски Георги Илиев, който ги разпределил. От Прокуратурата казват, че всички били получили по 1000 евро и никой не знае къде са другите пари. 

 

 

Последно променена в Петък, 20 Април 2018 14:34