E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 12 Април 2018 08:27

Няма следа от избягалия затворник от Пловдив

Атанас Илиев - зам.-районен прокурор на Пловдив Атанас Илиев - зам.-районен прокурор на Пловдив

 

Към момента не може да се похвалим с успех за разкриване на избягалия затворник от Пловдив. Това заяви Атанас Илиев - зам.-районен прокурор на Пловдив пред bTV.

 

Разпространена е снимка на избягалия затворник, чийто прякор е Манджата. Той е бил на общ режим, което позволява да работи на външен обект. Георги Танчев има осъждания за кражби. 

По време на бягството си от затвора е излежавал присъда за притежание на наркотици. Той има и друга присъда - година и 3 месеца също за притежание на наркотици, която предстои да излежава. До 3 г. затвор го чакат за това бягство, уточни прокурор Илиев.

 

От медията заявиха, че има информация Танчев да е забелязан в пловдивски казина, но при проверки не е установена и следа от него.

 

Припомняме, в момента текат усилени разговори и прегрупиране на наличния персонал в затворите и местата за задържане у нас, на фона на продължаващи протести на синдикалната организация на надзирателите. Напрежението в сектора се увиличи, след като преди седмица двама рецидивисти с присъди над 25 години за убийство успяха да избягат от Централния софийски затвор и до този момент са в неизвестност.