E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 27 Март 2018 10:13

Община Пловдив награди най-добрия млад предприемач за 2017 година/снимки/

Кирил Димитров е победителят от конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“ за 2017 година. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи. Церемонията по връчването на наградите се проведе снощи в Гранд хотел Пловдив в присъствието на народни представители, кметове на райони, общински съветници и гости.

Конкурсът се организира за 9-а поредна година от дирекция „Спорт и младежки дейности“, а Община Пловдив е единствената в България, която провежда подобна надпревара на бизнес проекти на хора от 18 до 33 години.

Голямата награда от 7000 лева бе връчена от заместник-кмета Георги Титюков и кмета на район Западен Димитър Колев. 

„В момента разработваме самолет, който да може да лети до 300 км/ч и който да се използва за преследване на нарушители по скоростни пътни артерии като магистрали. Нашият проект е от особена важност за наблюдение при възникнали горски пожари, каквито напоследък има през летните месеци“, обясни победителят Кирил Димитров.

Проектът „Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова спечели втора награда от 4000 лева, както и специалната награда – радио реклама във верига радиа „Комюникорп“. Нейната идея е да създаде стая за деца от 0 до 18 години, където да работи по овладяване на силните детски емоции.

Двете трети места и по 2000 лева бяха връчени съответно на Мирослав Гаригов за бизнес плана му за разработване на специално мобилно приложение за туристи „Пловдив гайд“ и на Димитър Зангаров за развиване на фирма за фото и видео заснемане с дрон.

Тази година журито беше затруднено от наистина интересни проекти, сред които създаване на ресторант „Прозрение в тъмното“ на Евгения Христозова, храна на колела на Красимира Йовчева, академия за млади дами на Красимира Харалампиева, здравословно училище на Стефани Тодорова, велосипедни куриерски услуги на Иван Попов и други.

По традиция церемонията завърши с обща снимка на всички участници. 

Последно променена в Вторник, 27 Март 2018 11:15