E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 14 Март 2018 14:18

Мъжът подхвърлил 70 лв на полицаи

Полицаи от Пето РУ задържаха мъж, предложил им подкуп. Около 16.40 часа вчера служители на районното управление предприели проверка на лек автомобил „БМВ“, спрян край жилищен блок в квартал „Тракия“. В колата били 35-годишният водач и пътничка, които не носели документи за самоличност. За да избегне евентуалната санкция, мъжът подхвърлил в патрулния автомобил две банкноти с номинал от 50 и 20 лева. За предложения подкуп пловдивчанинът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а срещу него е започнато бързо производство по чл. 304 от Наказателния кодекс.

 

Бързо производство е образувано срещу младеж, оказал съпротива на  служители на реда в Пловдив. Около 22.30 часа снощи патрул на Общинско предприятие „Общинска охрана“ поискал съдействие от Второ РУ заради възникнал конфликт с млад мъж във видимо неадекватно състояние в близост до Цар Симеоновата градина.  Пристигналите на място полицаи били посрещнати с агресия от 23-годишния извършител, който нанесъл удари по единия от униформените. Спрямо младия мъж е взета 24-часова мярка за неотклонение. Предстои материалите по образуваното бързо производство по чл. 325, ал.2 от НК да бъдат внесени в прокуратурата.

 

17-годишен бил засечен с наркотици в района на Сахат тепе в Пловдив. При проверка в понеделник екип на Второ РУ иззел от тийнейджъра пакетче с над 0,3 грама марихуана. Същия ден на ул. „Калина“ колегите им от Шесто РУ установили, че 39-годишен мъж държи три пликчета с хероин. С полицейски заповеди двамата били задържани за едно денонощие. Образувани са бързи производства.

 

Сигнал за грабеж разследват криминалисти на Първо РУ в Пловдив. По предварителни данни, около 17 часа в понеделник на ул. „Димитър Талев“ от ръцете на 30-годишна жена била издърпана чанта с мобилен телефон и 70 лева. В рамките на образуваното досъдебно производство авторът на посегателството се издирва.