Октомври 18, 2018

Прокуратурата: Д-р Димитров е направил самопризнания

07 Мар 2018 09:00

Д-р Димитров е направил самопризнания след повдигнатите обвинения. Няколко пъти е сменил и версията си за това с какво точно е бил замерян и наранен. Ножът, с който е бил прободен, е бил в дома му и е бил измит. Това заяви Галя Андреева, говорител на Окръжна прокуратура – Пловдив. Mедикът каза, че е бил наръган на две места в крака.

 По думите ѝ, имало е спекулации по факти, които са били разпространявани и са били категорично опровергани. „Бяха разпространявани от медийното пространство. Кой ги е разпространявал - предполагам вие знаете по-добре“, обърна се тя към водещите.   Тя изброи какви са тези спекулации – че е имало втори извършител на кражбата; че обвиняемият в убийство е спял със семейството си в къщата, а всъщност та, е бил извършван ремонт по това време; че убийството на Жоро Плъха е в резултат на нападение над жилищен имот, а всъщност случката се разиграла пред гараж на улицата.   

„За да се установяват фактите винаги е необходимо време“, заяви Андреева. Тя добави, че преди да слезе въоръжен с незаконното си оръжие, Димитров е наблюдавал близо 30 минути крадеца. След това решил да слезе и да се разправи с него.   „Когато са се засекли двамата на вратата на гаража, извършителят е започнал да го замеря с предмети“, каза заместник-окръжният прокурор като добави, че Димитров многократно сменял версиите какви са тези предмети.   

След това докторът извадил пистолета и продължил да стреля докато изпразнил пълнителя. Извършен е експеримент, но дори той не могъл да установи точния брой на изстреляните патрони.   „Стреляно е от близко разстояние по посока на тялото на починалия“, уточни Андреева.   От значение за установяване на вината бил и фактът, че между извършителя на убийството и жертвата имало ръстова разлика от около 30 см.   Тя обясни действията на д-р Димитров така: „Първоначално се е защитавал от нападение. Това нападение е отблъснало с прекомерна сила. В този случай пределите на неизбежната самоотрана безспорно са били превишени – заради физическите характеристики и използваното оръжие“.

 

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu