E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 04 Март 2018 12:59

Около 100 души се излязоха на протест в подкрепа на лекаря Иван Димитров, който простреля и уби Жоро Джевизов-Плъха/видео/

 

Около 100 души се излязоха на протест в подкрепа на лекаря Иван Димитров, който простреля и уби Жоро Джевизов-Плъха. Повод за демонстрацията е повдигнатото обвинение от страна на прокуратурата. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Гражданите протестират пред Второ районно управление на полицията. Те поискаха свобода за д-р Димитров, понеже убийството било при самозащита, както и промяна в Наказателния кодекс.

 

Припомняме, доктор Иван Димитров е началник на рентгеновото отделение в болницата в Пловдив. Той беше задържан за убийството на циганина Жоро Джевизов с прякор Плъха. Тялото на Джевизов беше открито върху капак на автомобил в близост до Областната администрация в Пловдив. До убийството на Джевизов се стига, след като той и още един мъж нахлуват посред нощ в дома на лекаря, докато той, съпругата му и двете им деца спят. След хватка и след като циганина успява да рани с нож Димитров, докторът го застрелва.

 

Според протестиращи и колеги на Димитров ако той е бил същата нощ дежурен, циганите са щели да убият жената и децата му. "Той няма никаква вина. Прокуратурата трябва да го освободи и да му се извини. Д-р Димитров можеше да бъде убит. Един циганин влиза да граби и убива и едва ли не стопанинът не трябва да се защитава", категорично заяви Николай Гаргов. 

Колегите на медика вече организират подписка за неговото освобождаване.

 

Съседите на медика също са възмутени от ареста. Хората разказват, че докторът е изключително добър човек, който винаги е помагал на хората.

Последно променена в Неделя, 04 Март 2018 20:28

Медия