E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 07 Февруари 2018 15:24

Непълнолетни са извършили 109 престъпления, младеж ударил кондуктор при спор за футбол

 Непълнолетни  лица са извършили 109 престъпление през миналата година в Пловдив. Данните изнесе днес  Петко Василев, заместник-председател на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Той поясни че над 60 % от престъпленията са кражби.

През 2017 година регистрираните противообществени прояви при малолетните са 33, които са извършени от 22 деца. Някои от противообществените прояви са смущаващи, заяви Петко Василев. Той даде за пример как две 13 годишни момчета от социално заведение в града, които са взели в „плен“ свой връстник, поставили са дъска на гърдите му и са си направили люлка върху него. Друг фрапантен случай пък станал в автобус от градския транспорт. При него младеж, привърженик на Ботев, облечен с екипа на отбора се скарал с кондуктора, която бил с фанелка на Локомотив (Пд). След остра размяна на реплики фенът на "канарчетата" забил юмрук в лицето на локомотивеца и му насинил окото.

През миналата година 119 деца от Пловдив са станали обект на престъпни посегателства през миналата година. От тях седем са блудства. Иначе данните показват намаление на противообществените прояви в сравнение с 2016 година. 

Последно променена в Сряда, 07 Февруари 2018 15:42