Печат на тази страница
Вторник, 23 Януари 2018 15:52

Учител N 1 в света по арменски език навърши 70 години и получи куп поздравления от цял свят

Учител N 1 в света по арменски език Елизабет Вартанян чества днес 70-годишен юбилей. Председателката на Сдружение за култура и просвета „Ереван“ в Пловдив бе отрупана с поздравления от роднини, близки и приятели от цял свят. Най-много бяха цветята от възпитаниците на Арменското училище в Пловдив, единствено в България.
Елизабет Вартанян е завършила арменска филология и журналистика в Държавния университет в Ереван. След дипломирането си се завръща под тепетата и оттогава вече  44 години  преподава майчиния си език, а всеки неин час започва с молитва на арменски. Преди да избере професията на учител практикува като журналист – най-напред във в. „Работническо дело“, а след това – в Радио Пловдив.
Тя е носител и на званието „Почетен гражданин на Пловдив“, с което бе удостоена по предложение на кмета Иван Тотев. За учител N 1 в света по арменски език е определена от Министерството на диаспората в Република Армения, а високото отличие й бе връчено на тържествена церемония. В годините на демокрацията два мандата е общински съветник в родния си Пловдив.

Свързани статии (по етикет)